torsdag 18. august 2016

Hur kan en beskrivning av Saudiarabien och islam påminna om Sverige?

 En klok, ärlig arabisk muslim berättar här hur islamsk lag och tradition hindrar muslimer i att tänka själv, och därför avvisar allt som landets styresmakter avvisar, och omfamnar allt som styresmakterna omfamnar.
På så sätt blir man fångad i sin egen kultur.
Det är trist och skrämmande, och inget man önskar i ett europeiskt land.

UPPMANAS VI I SVERIGE ATT TÄNKA SJÄLV?
Ännu mer skrämmande är det, att det samtidigt är något genkännande i detta:
Det kunde varit en beskrivning av Sverige, där det existerar en mycket stark styrning ovanifrån på vad som är acceptabelt att mena, tycka och göra.


UPPMANAS VI I SVERIGE TILL ATT FRYSA UT MÄNNISKOR SOM ÄR ANNORLUNDA- SOM TYCKER SOM SD?
Jag har talat med otalliga människor som i början av samtalet stödjer den stora migrationen, och talar nedsättande om Sverigedemokrater - intill de förstår att jag ser hur bra SD politik kommer vara för vårt land, och inte alls är rasist: Då vågar de säga att de själv tycker det SD säger är bra!
Vad är det för samhälle vi har skapat?


VÅGA SÄGA VAD DU TYCKER - 
LÄR DIG ATT STÅ UPP FÖR DIG SJÄLV OCH DINA VÄRDEN
 
Tack och lov, så vågar fler och fler att stå öppet fram med vad de tänker.
Även kristna.
Men många kan berätta om att  bli utfryst från sin arbetsplats, sin familj, sin församling. Samma sak som på ungdomsskolan..
Många har upplevd att tappa förtroendeuppdrag eller inte få sådana uppdrag - även har några förlorat sitt arbete!
Det är ganska enkelt en hemsk indokterinering av ett helt folk.

Det handlar inte om rasism, eller nazism.
Det handlar om att tänka själv- och se att blindheten är lika stor i dag som i 1930-40 åren, innan Hitler kom till makten.


 
STUDERA GUDS ORD, ANTINGEN DU ÄR KRISTEN ELLER EJ- DÄRI LIGGER VÅR IDENTITET SOM FOLK
Det är jätteviktigt att kristna, och också icke-troende, ser skillnaden på Bibelns Gud och islams allah- för de är motsatser. De skall dömmas på frukten.
Och när vi i Sverige ger upp och vattnar ut vår kristna kulturärv, så skapas ett tomrum, ett vakum, där islam kommer in och fyller i.
För vi vet inte länger vem vi är. 

Även om du inte är troende, så är det viktigt att känna vår kristna kulturärv. Det är viktigt att känna till att de värden som DU tycker är viktiga:
Inte döda, stjäla, ljuga, ha fler än en fru/man, inte ligga runt med alla, respektera varann och det som tillhör andra - det är budorden vi fick från Gud, själva värdegrunden i den kristna tron.

Om man inte känner andra kulturer så noga, är det naturligt att tänka att andra tänker som en själv. Det är enkel psykologi.
Men våra världer ser enormt olika ut. 
Svensk och europeisk kultur är grundat på de kristna kulturvärdena.


STARTA EN STUDIE/BIBELGRUPP
Starta nya Studiegrupper/Bibelgrupper, och studera yttersta tiden. Studera hur Gud bekämper andra "guder" - vilket egentligen är det samma som satanism. Studer skillnaden på det goda och det onda.

Låt oss alla vara lika kloka och ärliga som Ibrahim Al-Buleihi; denna tidligare medlem i saudiska shura council, som är ett rådgivande organ för saudiska kungen. Videon är från 2010.

                


DU KANSKE OCKSÅ VILL KOLLA:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar