onsdag 15. april 2015

WEED 2 - Cannabis Madness, Dr. Sanjay Gupta, CNN (2014)


           

Här är WEED 2, uppföljaren till CNN dokumentären WEED.
Denna är lagad året efter, i 2014. Mycket har hänt och händer i USA och i världen förövrigt i förhållande till medicinsk cannabis och legalisering.


Se också:

WEED - CNN dokumentär med Dr. Sanjay Gupta (2013)


              


En film av CNN och Dr. Sanjay Gupta om marjuana/cannabis i samhället och vägen mot liberalisering. Dr. Gupta var mycket på tv hösten 2014 och informerade om Ebola. Här berättar han hur han har fått ändra hållning och syn på cannabis, eftersom han undersökar vad marjuana egentligen är och hur det verkar. Han möter människor som fått ett nytt liv efter de startade med medicinplantan cannabis.

En film tilll eftertanke. Del 2 finns >> HÄR.

Forskning och fakta om cannabinoider i Cannabis



Här berättas om forskning om det cannabinoide system som finns i kroppen, och om potentialet cannabisplantan har i medicinen. 
Ständigt kommer ny forskning.

45 minuter in i filmen finns historien om Jayden David som har Dravet Syndrome, och som är mycket besvärad med epilepsi. Vi får inblick i kampen som han och hans far har, och hur cannabis/marjuana kan hjälpa på hans epilepsi. 
Det är svårt att se denna berättelse utan att bli berörd.




Se också:
 

Cannabis: Mirakel medicinen som kan helbreda cancer! (VIDEO)



Det blev nödvendigt för mig att se på plantan och drogen cannabis/marjuhana med nya ögon.
Jag såg en film om Rick Simpson från Canada, som producerande och gav bort olja från cannabis-plantan til allvarligt sjuka människor, och de blev friska.
Oljan hjälpte mot många olika sjukdommar.  
Den kan brukas mot bland annat diabetes, smärtor, arthritis, astma, infektioner, inflammationer, kvalme, depressioner, högt blodtryck, posttraumatiskt stress syndrom och sömnproblem.
Även cancer patienter blev helade.. detta kunde väl inte vara sanning?

Men jag började söka fakta, och hittade MYCKET forskning som bekräftade att cannabisplantan både lindrar och helar – den fick även cancertumörer att försvinna!
Se själv filmen om Rick Simpson, och hör människorna berätta om hur oljan har gjort de friska.
Filmen skall gå an att beställa med svenska undertäxter hos vaken.se.

                    

Jag är ödmjuk och tacksam över att höra om vilken enorm helande kraft som finnas i cannabisplantan, vilket hopp det ger otalliga människor.
Och jag är djupt chockad över att det har varit tystnad om detta; den helande effekten av cannabisplantan som många har visst om hur länge som hälst, och som det har forskats på i årtier.

Jag fattar inte hur en läkare kan LÅTA BLI att tala om för en lidande patient att det finns något som KAN hjälpa och kanske också HELA.

Og jag är ARG på att detta har hållits hemligt för människor, till läkemedelindustrins stora economiska fördel.
Läkemedelindustrin är en av världens mest inbringande industri, på linj med vapenindustri, narkotika, och människosmugling.
Om många inte behövde mediciner som gav massor av bivärknader, men kunde få hjälp av några droppar av en planta de själv kunde odla, så hade läkemedelindustrin tapat massor med pengar.
Kanske kan det vara något av förklaringen på varför denna sanning inte har blivit känd före de sista åren.

Cannabis var i bruk som medicin för länge sen.
Många menar att framväxten av nya mediciner var med å stänga dörren för cannabis, eftersom det låg stora förtjänstemöjligheter i de nya medicinerna.
En planta som alla kunde odla själv, var det inga pengar att tjäna på.
Oavsädd orsaker - nu blåser en liberaliseringsvåg över världen för cannabis/marjuhanaplantan, som inte kommer stoppa.

Det visar sig att det existerar forskning som visar att denna ena planta kan hjälpa för otalliga lidelser, några säger över 200.
Jag har varit fördomsfull - Jag har trodd det bara var propagande från liberaliserings-entusiaster, men jag tog fel.
För det som låter som en saga, är faktiskt verklighet -  ständigt kommer mer forskning som bekräfter att detta är sanningen om cannabis.


Det finnas krefter som önskar att legalisera bara de kemiska produkt som liknar cannabis, som de själva skapar i laboratorierna.
Den naturliga plantan måste man ta väl vara på – den inehåller över 60 olika substanser, och att ta ut bara en eller två och framställade  kemiskt, är inte säkert fungerar bra för allt, eller i längden.
Substanserna verkar i ett samspel, som vi fortfarande inte vet så mycket om.

Den mest kända substanserna är THC, som ger "high"-känslan och som viser stort potentiale i cancerbehandlingen. 
CBD är en annan som också har många helande egenskaper, och denna ger inte denna "high"-känsla. Många barn med epilepsi har fått hjälp av denna typ olja.
Oljan kan ätas, intas vid en typ ångaapparat, eller has på huden vid sår eller hudcancer.
Inne i kroppen har vi även vårt eget endocannaboide system, som inverkar på otalliga funktioner i kroppen.
Dessa connecter med substanserna i cannabisen.
Alla djur har ett sådant endocannaboid system, och otalliga historier finns också på netet om hur djurägare har kurerat sina djur för epelepsi, reumatism, cancer och mycket annat.

Det verkar inte vara något slut på vad denna planta kan göra.
Senast denna månad, april 2015, kom nya forskningsresultat, nu från Israel, som har stor kompetens på området,  som visar hur cannabis skrumpar in cancertumörer, och stoppar växten av cancer celler.
Wow..
Det är på hög tid att cannabis/marjuhana måste tillåtas för sjuka människor i Sverige.
Det kan inte vara rett att bli sett på som kriminell för att önska prova en sådan medicin.


Jag hoppas att alla som läser detta vill sprida informationen och filmen.
Känner du någon som har cancer, eller är allvarlig sjuk, så berätta för dem om cannabisoljan.
Rick Simpson säger att 3 månader är nog till att kurera cancern.
Denna olja är lagad av indica cannabis plantor, och innehåller mycket hög halt med substansen/cannabinoiden THC. 
När forskning och otalliga kliniska studier visar att många blir bättre och även helad av sin cancer, så kan ju inte detta få stå oprovad därsom den som är sjuk önskar att prova det.

Diskuter det på arbetsplatsen, ta  upp med din läkare, och säg ifrån till politikerna i ditt parti att om cannabisoljan verkligen kan hjälpa så många människor, så måste de se till att man kan få den hjälpen utan att begå en kriminell handling!
Och medan de diskuterar detaljerna, så måste de ge sjuka människor dispans, så de får tillgång på oljan medan de diskuterar.
Nu är det dags att ändra politik överför cannabis/marjuhana.



VENNLIGEN NOTERA:
 
 Rick Simpson varnar emot att det finns människor som säger de har har denna olja, men som tar snarvägar i produktionen, bara är ute efter pengar, och misbrukar Rick Simpsons namn med detta föremål. Det finnas ingen sådan olja till salu.
Själv har han gett bort oljan, och lär bort hur man lagar sin egen medicin, med önska om att hjälpa människor som skolmedicinen inte har mer att ge, eller inte kan hjälpa tillstreckligt.
Rick Simpson säger att alla kan lära att laga denna olja själv.


Jag understrekar att jag inte uppfordrar till ulaglighet, men till att få denna diskution på bordet, och få ett press på myndigheterna, så att sjuka människor må få möjlighet till att prova denna medicin på ett lagligt sätt.
Jag ber alla politiker att ta detta upp till diskution i sina partier, och påse att cannabis får den medicinska beteckningen den måste ha för att sjuka kan få denna medicin. 


Rick Simpsons hemsida: http://www.phoenixtears.ca
Hans facebook sida: https://www.facebook.com/ricksimpsonofficial


Se också: