lørdag 12. september 2015

Mekkaolyckan ett tecken? Kommer muslimer avstå från pilgrimsresa och ge Mekkas 3mill sängar åt flyktningar?

Medan den enorma flyktningekrisen pågår, tar rika grannländer runt Syrien inte emot några flyktningar.
I gulfländer som till exempel Saudiarabien och Kuwait, får inte en ända flyktning slippa in.
I stället har Saudiarabia ståande redo 3 milljoner sängar utanför Mekka - med air condition - till människor som kommer på pilgrimsresa. 

Kommer muslimer avstå från pilgrimsresan och stanna hemma, och överlata de 3 milljoner sängar till syriska flyktningar i stället?


 Nu händer en stor olycka just vid Mekka i Saudiarabien. En stor kran faller ner och dödar 65 människor. Just nu dras upmerksamheten till Mekka, där 3 milljoner sängar står tomma, och klara till att ta emot - inte flyktningar, men 3 milljoner pilgrimmer, eftersom Islam pålägger muslimer att åka till Mekka. 


Samtidigt befinnar sig då milljoner av flyktningar från Syrien vid Saudiarabiens gränsar och behöver en trygg säng att sova i, filtar och mat. Man kan säga det är en tillfellighet, eller man kan säga att olyckan i Mekka borde väcka upp människor.

Vad med att avstå från pilgrimsresan, och överlåta sängen och platsen till flyktningar? Varför är det är omöjlig tanke? Vilket signal ville det gett i islamska kretsar? Kan vi få se det?

Varför ser vi inte muslimer i Sverige och världen förövrigt vädja till Islamska ledare om att hjälpa flykningerna i regionen?


Hvem kan hjälpa flyktningerna? Vad är det bästa sättet? Hur blev det så här?
Hadde det kunnat unnvikas? Hur ser framtiden ut, vad kommer att hända?

Se>>  Varför står inte orsaken till flyktningkatastrofen på världledarnas agenda?




Källa:

Speisa.com:
"This giant Saudi Arabian tent camp is empty"

Washington Post:  
"The Arab world’s wealthiest nations are doing next to nothing for Syria’s refugees".

Varför står inte orsaken till flyktningkatastrofen på världsledarnas agenda?

Flyktningar på väg till Sverige. Foto: Patrik Persson, Sydsvenskan
Hvem kan hjälpa flyktningerna? Vad är det bästa sättet? Hur blev det så här?
Hadde det kunnat unnvikas? Hur ser framtiden ut, vad kommer att hända?


VI MÅSTE ALLA HJÄLPA TILL
De allra flesta människor är dypt berörda av människoströmmen som tar sig tilll Europa. Sverige och Tyskland nämns av många flyktningar som de bästa länder at resa till. Där blir man tagit väl hand om.
Alla länder bör hjälpa till i denna situationen, och inte bara Europa. Mer om detta lenger ner på sidan.  
Men vi måste göra mer, annars kommer strömmen av människor att fortsätta mot Europa.
Detta handlar om mer än migranter. Och det kommer utgöra ett mycket stort hot mot Europa.


VI MÅSTE FRÅGA: VARFÖR HÄNDER DETTA
Vi måste se bakom dagens händelser som fyller tv och tidningar. Varför händer detta? Tyvärr fortsätter vi se att Europa och världen saknar duktiga ledare, som är analytiska, strategiska och målbevissta. Ledare som kan handla, och som vågar. 
Det vi ser är ledare som forsöker att slucka ett hus i brann vid all tömma på vatten med en kopp. Vi kan inte bara lindra symptom, men vi måste göra något åt orsaken till att detta händer. Annars kommer det inte att vara 1 milljon Syrere som åker till Europa, men 5 milljoner. Forutom syrere, så kommer på många människor från andra länder som önskar flyta på denna bölja.

Alla som har öppna ögon har visst om att detta ville hända.
Kriget i Syrien har pågått i många år, och ständigt flera människor har blivit flyktningar, antingen inne i sitt äget land, eller utanför landets gränser, 12 milljoner totalt.
Vi måste hjälpa människorna i Syrien att få tillbaka sitt land - eller delar av sitt land. Troligen kommer nya gränser dras-planer för detta har diskuterats i årtier-  ju för ju hellre.

Även i andra länder i Mellanöstern och Afrika rör migranter sig mot Europa. Det finns over 60 milljoner flyktingar.
vi måste börja konsentrera hjälpen i närområderna, det är ända sättet. 
Asyl måste naturligtvis ansökas DÄRIFRÅN, och inte ges till de som är sterkast och mest uthållande och resa tvärs över klotet.

VI ÄR I KRIG
Det är lenge sedan IS/ISIS/ISIL erklärade krig mot oss västliga länder, men det har inte våra politiker villet ta på allvar. Medan islams tillhängare växer upp med herliggjörande av vald, och milljoner är villiga till att gå i döden för att utbre islam, är vi i västliga länder bekväma, fredsälskande. Vi önskar inte gå till krig, vi sticker huvudet i sanden, och hoppas det skall gå bra. Det kan vi inte fortsätta med.

Dagens samtal på FOX News:

Kan en katastrofal syrienpolitik bli ännu verre? 

Lyssna till FOX news (5 min) http://video.foxnews.com/v/4480379230001


Whita Huset uttrycker dyp oro över rapporter som berättar att Russland, bringer i ställning militärt personell midt i blant flyktningerna.


Robert Spencer uttalade nyligen i  Front Page Magazine:  
"Detta är inte längre en flykningekatastrof. Det är en Hijrah."

Hijrah är migration som Mohammad gjorde från Mekka till Medina för att sprida sitt islamska bodskap. Å emigrere for allah, är att flytta till ett nytt land, och sprida islam där.



SOM FÖRE ANDRA VÄRLDSKRIGET
Det är i dag samma situation som före 2:a världskriget - världens ledare önskade inte att se vad som var i ämning, de såg genom fingrarna med vad Hitler höll på med i Tyskland. 
Nazisterna var inte i flertal, men de klarade att störta en hel värld ut i krig.
Världens ledare hade kunnat stoppa Hitler på en långt tidligare tidpunkt - då hade mycket sett annorlunda ut.

I dag är det islam som truar världsfreden. Islam är inte bara en religion, det är en ideologi, som är öppen med sina mål: En stor stat, världdominans och införing av sharialagar, död över juder, kristna, homofila, och alla som inte är muslimer. ISIL säger detta, ledarna i Iran säger detta, Hamas säger detta, Al Qaida säger detta, muslimer över hela vårlden ställer sig bakom detta.

Muslimer väntar också på sin "frälsare", som tillsvarar precis Bibelns beskrivning av djävulens städföreträdare på jorden. Muslimer tror de kan framskynda detta, vid att sprida vald och blod på jorden. Vi måste förstå att vi kan inte förhandla eller överse sådana människor. Vi måste ta på allvar det de säger.

 
Se tidligare artiklar under >> islam och >> islam in Western Countries.



KLARA ORD FRÅN WILDERS
En Europeisk ledare som talar klara ord är Nederländska Geert Wilders. Han har sedan 2004 lävd under polis skydd därför att han är trugat på livet av extrema muslimer. Trusslerna började efter att han krävde i Hollandska riksdagen att regeringen skulle etterforska radikala moskeer i Holland. 
Nyligen talade Wilders i USA om situationen:





INTE BARA FLYKTNINGAR
IS/ISIS/ISIL som har erklärad krig mot oss, har också uppfordrat islamska krigare till att åka till Europa, och göra terrorhandlingar. Politiker borde nu lyssna noga till övervakingstjänst och militäre, som vet att i den ström av människor som rör sig mot och genom Europa, finns tusentals terrorister. Visst skall vi hjälpa människor i nöd. Men vi har också en plikt att försvara vårt land och våra invånare.



SETT EUROPA I BERÄDSKAP
Vi måste erkänna att krig har erklärats mot västen, och sätta landet i berädskap på alla sätt; så som  economiskt, materiellt och besättningsmässigt.  
(I dec 2015 kom också EU rapport som säger detta)


 Här några minuter från flyktningar i Ungarn - de ropar  "Allahu Akbar!"


MÅNGA MUSLIMER I EUROPA ÖNSKAR ETT SAMHÄLLE MED SHARIA-LAGAR
Även om ett stort antal muslimer tar avstånd från IS/ISIS/ISILs terror, så finns det många som önskar ett samhälle med sharia-lagar så som ISIL förfektar. Det vill säga till ex att kvinnan har inga rättigheter men ägs av mannen, och homofila och människor som önsker förlata islam straffas med döden.


På radion hörde jag nyligen en tonåring som åkt från Sverige för att kriga med IS, men kom tillbaka, och skrev på Facebook att det var fel att dräpa muslimer som ISIL gjör. Jag hörde inte att någon samtidigt frågade: Vad med drap och vald mot juder, yazidier och kristna?


Forskning från Pew Research Center 2013, visar att genomsnittligen 77% i de 5 största muslimska länderna önskar att införa sharia-lagar.

Syrien, som är det landet som Sverige mottok nära 100 000 flyktningar i från 2014, finns inte med i undersökningen. Men i grannlandet Irak är det hela 91% som önskar att Sharia-lagar skall vara landets officiella lagar
.  

Vi måste förstå att storparten av muslimer som ankommer Europa, inte stödjer vår demokrati.




OM 50 ÅR KOMMER MUSLIMER ATT TACKA LÖFVEN - MEN KANSKJE INTE PÅ DET SÄTTET SOM HAN FÖRESTILLT SIG

Det räcker inte som Löfven nyligen sade, att Sverige behöver yngre arbetskraft för vi är så gamla i Sverige. Han måste se 50 år framöver - muslimer kommer tacka honom, men kanske inte på det sätt som han förestillt sig. 

Med familjegenförening och en muslimsk födselsrata högre än upprinnligen i Sverige - och med den äldre befolkning i Sverige- kommer det svenska samhället om 50 år att ha en mycket högre procentdel muslimer än i dag. Redan i dag är namnet Mohammad på första och andraplats i Europa över mest valda pojknamn. Är det rätt att öka den muslimska invandring så mycket att det truar det svenska demokrati?  

Jag tycker det måste vara ett krav till invandrare att de underkastar sig våra lagar och anpassar sig ett demokratiskt levnadssätt.



VI SKALL EJ HOTAS TILL TYSTNAD
Expressen berättar att  bara senaste året har tidningar och etermedier i Sverige hotats vid minst 317 tillfällen. Det är mycket allvarligt, och hotar vår demokrati.
Sista tillfelle var bombhotet mot  Gefle Dagblad 10. september, där en kvinna hotade tidningen därför att hon inte gillade vad de skrev i tidningen om en imam. 
Tidningen har i flera artiklar granskat Gävlemoskén Al-Rashideen. De har berättat om dess kopplingar till extremism och att företrädare för moskén sprider salafism, en extrem tolkning av islam.
Imamen Abo Raad pekas ut som en ledare för militanta islamister i Sverige. I ett öppet samhälle är det viktigt att allt och alla kan granskas – objektivt och utan förutfattade meningar. Och att även kritiska och obekväma frågor får ställas. Det är vad GD gjort – och det ska inte bemötas med hot som ytterst syftar till att skrämma till tystnad. Det är att hota såväl yttrandefriheten som demokratin, säger Jeanette Gustafsdotter, som är vd vid branschorganisationen Tidningsutgivarna, till Expressen.


Det är svårt att ta till sig att många av de människor som vi visar så mycket värme och stöd, vill bekämpa vårt demokrati.
Men så är det. Se tidligare artiklar om statestik om islam



HUR KAN VI HJÄLPA?

VI MÅSTE ALLA HJÄLPA -
HJÄLP I NÄROMRÅDET VIKTIGST
Det viktigaste vi kan göra är att hjälpa människor i närområdet.
Det är Libanon och Jordan som sliter med flest flyktningar, men också Tyrkia, Irak och Egypten. Vi måste trå till med hjälp i närområdet i en storstilt humanitär, och också militär operation, för att hjälpa och säkra människor i närområden.


 
Att hjälpa i närområden är ända sättet att stoppa flykningeströmmen till Europa. 

Men eftersom flyktingar från ständigt fler länder flyr till Europa, därför att de ser och hör att milljoner av människor faktiskt får komma in, en milljon i Tyskland alena, så måste Europa också få till att stänga gränserna. 

Det finns 60 milljoner flyktingar i världen - samt ett okänd antal migranter, som kommer försöka ta sig till Europa så länge gränsen är öppen. Kom i håg att 75-100% av de som ankommer önskar leva under sharia lag - det är inte förenligt med vår demokrati. Se statestik om islam



INFORMERA I FLYKTNINGELÄGRERNA - GE MÄNNISKOR HOPP
Det finns mer pengar bland många flyktningar nu än för. När de ser att flyktningerna som rest före blir väl ihändertagna, och hjälp till att komma sig vidare, och blir önskad välkomna, så är det naturligt att detta kan utlösa en dominoeffekt, av stadigt nya grupper innvandrare, från olika länder

Därför är det också viktigt att informera på plats i flyktningelägrerna om att hjälp nu kommer, och tillsammans med informationen, sätta in snabba tilltak som kan ge människorna hopp om att få hjälp där de är, och hopp om att få sitt land tillbaka. De flesta önskar å få återvända till sitt kära hemland.




VAD ÄR SKILJNADEN PÅ EN FLYKTING OCH EN EKONOMISK MIGRANT?
 Det finns i människoströmmen också människor som är ekonomiska flyktingar, eller ekonomiska immigranter.
 UNHCR säger: "En ekonomisk migrant lämnar i regel ett land frivilligt för att söka sig en bättre framtid någon annanstans. Om personen skulle välja att återvända hem skulle de åtnjuta hemlandets skydd. Flyktingar flyr på grund av krig, konflikt eller hot om förföljelse och de kan inte återvända i säkerhet till sina hem under rådande omständigheter."



UPPRÄTT INTERNATIONELLT STÖD OCH SKYDD I ETT STORT SÄKRAD OMRÅDE
President Obama har samtalat med Turkiet om en zon mellan Turkiet och Syrien. Turkiet, och andra,  önskar en no-flow zone över detta gränsområde. Sådana samtal måste föras med alla länder i Gulfområdet. Området bör ha som mål att blir mer än en tryggt plats att vara, efter förhållerna; mer än en vanlig flyktningeläger, och lägga vikt på organisering, aktivisering och project inom skola, hälsa, matodling, och arbete.  Ett enormt arbete, men det är möjligt om alla drar åt samma håll. Säkerheten måste också omfatta försvar av Europas gränser. Om inte vi får till en lösning, kommer flyktingeströmmen till Europa att fortsätta.




OCKSÅ SYRIENS GRANNLÄNDER MÅSTE HJÄLPA
Amnesty International listar 6 Gulf stater som inte tar emot en ända flyktning: Saudiarabien, Quatar, Förenade Arabiska Emirater, Oman och Bahrain. Gulf staterna har inte undertecknad FNs avtal om flyktningar från 1951 - för dem existerar inte begreppet flyktning, så alla möter samma krav om visum. Men det fritar dem inte från ett moraliskt och medmännskligt ansvar. Gulfstaterna har också mycket gemensam kultur och språkmessigt förstår de varann via arabisk.

Även höginkomst-länder som Russland, Japan, Singapore och Sör Korea listas av Amnesty som länder som tar emot 0 flyktningar.
Dessa länder måste också bidra economiskt till en säker zon för flyktningar.
Det svåra är att Russland stödjer Syriens presidient Assad.

Washington Post siterar Kenneth Roth, som är ledare av Human Rights Watch: 




Huvudproblemet förblir: Om vi inte stoppar ISIL, kommer vi möta mycket verre saker i framtiden.  Alternativet som många muslimer har talat om länge, Eurabia, är realitet och mål för dem

Vi måste inte bara stoppa ISIS/ISIL, men forstöra de; annars flyttar de bara konflikten och terrorn till andra länder, som Afganistan, Indonesien och Libyen. Dette kan vi veta när vi känner hur denna fiende tänker, se linker nedenunder om islam.

UPDATE Juli2016:
I dag har detta redan skedd- det är redan för sent. ISIS/ISIL har fått fäste i många fler länder, med Libyen som springbrätt över till Europa. 

Århundrets största politiska felsteg gjordes av Obama: 
Han berättade för ISIS 3 dagar i förväg att han ville angripa, i stället för att utradera Raqqa med en MEGAbomb.
Obama lot ISIS/ISIL få tid att gömma vapen och militäre bland civilbefolkning, skolor och sjukhus- så som Hamas brukar göra i Gaza.
Obama har gjort STOR skada för hela vår värld, för oss som älskar frihet, demokrati och jämnställdhet.
  
"Hitta din moskee": Här står Eurasia uppförd, som omfattar land som Sverige, Turkeiet och Ukraina.

SVERIGE OCH EUROPA SKALL ALLDRIG BLI ETT EURASIA. 
VAKNA-KRÄV AV POLITIKER ATT DE SKALL FÖRSVARA SVENSKA FOLKET OCH VÅRT LAND- DET ÄR RIKSDAGENS FREMSTA UPPGIFT.



  Kolla också:

- Vad lär muslimer från islam, och vad lär de sina b...
 
- Bill Warner: IS/ISIS/ISIL - Tror vi på Obama eller...

- Varför Pegida i Sverige?